Için basit anahtar yangın kapısı örtüsünü

Wiki Article

Yangın merdivenleri insanoğluın yangın oluştuğu anda hızlı ve palas bir şekilde binayı terk etmelerini sağlayıcı bir vasıtatır. Yangın çabucak yangın kaçış holüne essah oluşturulan yangın kapısından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

120 zaman dayanikli yangin kapılarını ürkü barlı ya da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların ahir kâin yangın çıkış baplarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zaruri bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin konstrüksiyonı yasalarla ıztırari kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine bağlı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Gereç: Yangın kapılarında çoğunlukla çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz rezistanslidir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarısının elden çatı dışına açılması gerekir.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlır. Bu malzemelerin taliı esna, yangın kapıları alelumum özel kaplama ve kapı menteşeleri üzere öbür yangın sıyanet özelliklerine sahiptir.

Kaçış bâtınin kullanılmasına ruhsat maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en daraç basamak enliliği, konutlarda 100 mm’den ve gayrı Yangın Çıkış Kapısı gestaltlarda 125 mm’ den azca gayrimümkün. Her kaçış merdiveninin her iki nezdinde engel, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.

Yangın merdivenleri binalırken degajeliği konutlarda 80cm, topluma açıkça strüktürlarda 120cm, yüce katlı büro binalarında 90cm oylumluliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları çokliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Cafcaflı sınıftaki meslekyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak midein çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve zeminında tek huzurıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı engel ve en azca 90 an dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile diğer bölümlerden ayrılır.

Yangın merdiveni kapkaloriın ne açıldığını öğrenmek yangın çabucak de kolaydır fakat daha öncesinde yangın ile alakadar tatbikatlarda bapnın elbette açıldığını işaret etmek gerekir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yerinde binadan güvenli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden bünyelmalı, kolaylıkla ve hariçya akıllıca açılmalıdır.

Kaçış yolları, bir yapının herhangi bir noktasından yer seviyesindeki caddeye denli olan devamlı ve engellenmemiş yolun kâffesidır. Kaçış yolları kapsamına;

Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Report this wiki page